Avokádové mafiny z ovsenej múky: Použite iba dobre zrelé ovocie

Chuťmeter:
 
10 kusov
 
J3: Avokádové mafiny z ovsenej múky

Potrebujeme:

  • 1 šálka ovsenej múky
  • 1 šálka výberovej hladkej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice pomletých vlašských orechov
  • 2-3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 zrelé avokádo
  • 2 vajcia
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 2 lyžice medu 
  • 3 lyžice repkového oleja
  • 1 nastrúhané jablko
  • štipka soli
  • polovice jadier vlašských orechov na ozdobenie

Postup:

  1. V mise premiešajte ovsenú a hladkú múku, vanilkový cukor, mleté orechy, kypriaci prášok a štipku soli.
  2. V druhej nádobe roztlačte dužinu z avokáda, pridajte vajcia, mlieko, med, olej a nastrúhané jablko. Suroviny premiešajte a pridajte k sypkej zmesi. Vymiešajte cesto a nechajte ho aspoň 10 minút postáť.
  3. Do jamiek plechu na mafiny vložte papierové košíčky a do troch štvrtín vlejte cesto. Navrch položte polovicu orecha a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 20 až 25 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Avokádové mafiny z ovsenej múky: Použite iba dobre zrelé ovocie
Blanka Nemčeková