Babkina bublanina: Ochutnajte tú najlepšiu kvalitu

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
J4: Babkina bublanina

Potrebujeme:

  • 6 domácich vajec
  • 370 g práškového cukru
  • 150 ml teplej vody
  • 370 g polohrubej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 ml oleja
  • sezónne ovocie (najlepšie kombinácia marhúľ s čerešňami)
  • práškový cukor na posypanie
  • tuk na vymastenie a múka na posypanie plechu

Postup:

  1. Žĺtky vymiešajte s cukrom do penista, postupne pridávajte striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Potom do zmesi pridajte olej.
  2.  Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov a cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech. Navrch poukladajte umyté a osušené ovocie podľa chuti.
  3.  V rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 20 minút. Po vychladnutí nakrájajte a zľahka poprášte práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Babkina bublanina: Ochutnajte tú najlepšiu kvalitu
Redakcia