Bezlepková tvarohová torta: Myslíme na každého maškrtníka

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Bezlepková tvarohová torta

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • štipku soli
  •  6 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 lyžice studenej vody
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžicu kakaového prášku
  • 6 lyžíc bezlepkovej múky (Promix PK)
  • štvrť lyžičky kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • práškový cukor podľa chuti
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • 10 plátkov želatíny
  • broskyňový kompót
  • jahody na ozdobu

Postup:

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor, vodu a postupne zašľaháme žĺtky. V mlieku rozmiešame kakao, primiešame do žĺtkovej zmesi a jemne vmiešame múku s kypriacim práškom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Po vychladnutí korpus rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom.
  3. Želatínu pripravíme podľa návodu (môžeme použiť šťavu z kompótu). Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohovej plnky a zľahka vmiešame šľahačku. Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, vložíme spodný plát korpusu, natrieme polovicu plnky, poukladáme odkvapkané pokrájané broskyne, natrieme druhú polovicu plnky, prikryjeme vrchný plát korpusu, trošku pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú tortu pokrájame a ozdobíme nakrájanými jahodami.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk