Bezlepkový koláč s jahodami: Dajte si ho "lepkáči aj bezlepkáči"

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Bezlepkový koláč s jahodami

Potrebujete:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 130 g bezlepkovej múky (zmesi na prípravu múčnikov v prášku)
  • 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček bezlepkového pudingového prášku
  • 100 g masla, med podľa chuti
  • 500 g jahôd
  • 1 balíček tortového želé

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľahajte s cukrom, prisypte múku s kypriacim práškom a zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na vymastený, vysypaný menší plech, dajte do vyhriatej rúry a upečte pri 180 °C.
  2. Medzitým z mlieka a pudingového prášku uvarte puding a za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridajte maslo vymiešané s medom a spolu prešľahajte.
  3. Plnku natrite na vychladnuté cesto, uložte pokrájané jahody a odložte do chladu na 2 hodiny. Potom polejte pripraveným želé, nechajte stuhnúť a pokrájajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bezlepkový koláč s jahodami: Dajte si ho "lepkáči aj bezlepkáči"
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská