Bielkový koláč s vaječným likérom: A na svadbu ste pripravení!

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Bielkový koláč s vaječným likérom

Potrebujete:

Na cesto:

  • 7 bielkov
  • 8 lyžíc krupicového cukru
  • 7 lyžíc polohrubej múky

Na potretie:

  • 2 lyžice marhuľového džemu

Na plnku:

  • 800 ml mlieka
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 200 ml vaječného likéru s orieškovou príchuťou
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 4 ½ lyžice hladkej múky
  • 250 g Hery
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • 4 lyžice rozpustenej čokolády

Postup:

  1. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Do snehu pridávajte po lyžiciach cukor, znova do tuha vyšľahajte a po častiach prisypte preosiatu múku.
  2. Hlboký plech s rozmermi 26 x 26 cm vymastite, vysypte múkou, rozotrite cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 20 - 30 minút. Upečené cesto nechajte v plechu vychladnúť a potom potrite džemom.
  3. Pripravte plnku: Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, prilejte vaječný likér, prisypte pudingové prášky, múku a do hladka vymiešajte.
  4. Mlieko dajte do hrnca, zohrejte, pridajte vymiešanú zmes a za stáleho miešania na miernom plameni uvarte na hustý krém. Odstavte z plameňa, nechajte mierne vychladnúť a po častiach zašľahajte do teplej masy Heru. Miešaním rozpustite a dohladka vymiešajte.
  5. Na vychladnuté cesto natrite plnku a koláč odložte do chladu na 10 - 12 hodín. Na povrch koláča natrite smotanu vyšľahanú so stužovačom , polejte rozpustenou čokoládou a po stuhnutí pokrájajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bielkový koláč s vaječným likérom: A na svadbu ste pripravení!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská