Bonbóny z arašidového masla: Nezvyčajné vianočné jednohubky
Potrebujeme:
- 1 pohár rozmixovaných ovsených vločiek
- 1 pohár jemného arašidového masla
- tretina až pol pohára medu (podľa chuti)
- 150 g horkej čokolády (52-percentnej)
- čokoládové hoblinky na ozdobu
Postup:
- Plech vysteľte papierom na pečenie. Vločky zmiešajte s arašidovým maslom a medom. Tvarujte guľky s priemerom asi 3 cm a klaďte ich na plech. Odložte na chvíľu do chladničky.
- Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli. Guľky vyberte z chladničky a obaľte ich v čokoláde. Posypte hoblinkami čokolády a dajte zatuhnúť do chladu.
Karin Matická
blogerka, live-to-bake.blogspot.com
Na foodblogerskej scéne je už niekoľko rokov. Svoje sladké recepty vymýšľa tak, aby ich hravo zvládli aj začiatočníci. Vianoce miluje a každý rok vypeká veľa druhov tradičného, no tiež nezvyčajného vianočného pečiva. Pre vás vybrala svoje dva najobľúbenejšie – odskúšané kamarátmi, kolegyňami a známymi... a už aj nami. Nech sa vám vydaria.