Bleskový broskyňový koláč s jogurtom: Rýchly, hrnčekový a skoro bez námahy

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
R: Broskyňový koláč s jogurtom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 2 hrnčeky ( 1 hrnček 250 ml) hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

Jogurtové cesto:

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 2 hrnčeky hustého bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 1 1/2 balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • 2 ks vanilínového cukru
  • 1 veľký broskyňový kompót

Na ozdobu:

  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g opečených mandľových lupienkov

Postup:

  1. Hladkú múku, mlieko, cukor, maslo, vajcia a kypriaci prášok spolu dohladka vymiešame. V druhej mise vymiešame práškový cukor, jogurt, vajcia, vanilínový cukor a vanilkový puding v prášku. Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Okrúhlu vyššiu zapekaciu misu s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok dáme polovičnú časť cesta a rozotrieme jogurtové cesto. Rozložíme pokrájané broskyne, ktoré zalejeme zvyšným cestom.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C asi 60-80 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a opečenými mandľovými lupienkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bleskový broskyňový koláč s jogurtom: Rýchly, hrnčekový a skoro bez námahy
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská