Čerstvé ovocie nahradí kompótové: Rýchla broskyňová bublanina

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Broskyňová bublanina

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 5 lyžíc mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • štipku soli
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 800 g broskýň z kompótu (alebo čerstvé, lúpané a vykôstkované)
  • zmäknuté maslo a hrubú múku na plech
  • práškový vanilínový cukor na posypanie

Postup:

  1. Broskyňový kompót scedíme a necháme na sitku dobre odkvapkať.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, preosiatu polohrubú múku, prášok do pečiva a vanilínový cukor.
  3. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zľahka primiešame k cestu.
  4. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do plechu vylejeme cesto a navrch rozložíme pokrájané broskyne. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.
  5. Vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Čerstvé ovocie nahradí kompótové: Rýchla broskyňová bublanina
BN