Cheesecake s černicami a mrveničkou: Poriadne sýty dezertík

Chuťmeter:
 
10-12 porcií
 
J7: Cheesecake s černicami a mrveničkou

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 200 g karamelových sušienok
  • 40 g kokosového oleja

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 140 g hustého jogurtu
  • 65 g práškového trstinového cukru
  • kôra z pol citróna
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 vajcia
  •  200 g černíc

Na mrveničku:

  • 20 g hrubej múky
  • 20 g ovsených vločiek
  •  40 g trstinového cukru
  • 15 g kokosového oleja
  • 50 g nasekaných mandlí

Postup:

  1. Urobte korpus: V mise zmiešajte rozmixované sušienky s roztopeným kokosovým olejom a presypte do formy (15 x 22 cm) vystlanej papierom na pečenie. Dobre utlačte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 10 minút.
  2. Pripravte plnku: V druhej mise vymiešajte tvaroh, jogurt, cukor, citrónovú kôru a múku dohladka. Pridajte dobre rozmiešané vajcia. Zmes nalejte na korpus a potom naň naneste tvarohovú plnku. Tú husto posypte černicami.
  3. Urobte mrveničku: Len zmiešajte všetky suroviny. Keď je hotová, namrvte ju na černice.
  4. Na dno rúry vyhriatej na 180 °C vložte plech s horúcou vodou a na strednú mriežku položte cheesecake. Pečte ho 40-45 minút. Potom rúru pomaly otvorte a cheesecake v ňom nechajte 10 minút chladnúť. Až potom ho vyberte a nechajte celkom vychladnúť.
  5. Cheesecake vložte na noc do chladničky a na druhý deň môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Cheesecake s černicami a mrveničkou: Poriadne sýty dezertík
Veronika Kollárová