Cheesecake z New Yorku: Otvorte mu dvere do slovenskej kuchyne

Chuťmeter:
 
12-16 kusov
 
J4: Cheesecake z New Yorku

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 200 g maslových sušienok (rozmixovaných)
  • 45 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 600 g jemného tučného tvarohu (alebo smotanového syra)
  • 130 g práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 25 ml citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • drobné ovocie na ozdobu (čučoriedky)

Postup:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy (24 cm) vyložte papierom na pečenie. Sušienky zmiešajte s maslom a zmes natlačte na dno formy. Pečte asi 10 minút.
  2. Do veľkej misy dajte tvaroh, cukor, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a dobre rozmixujte. Pozor, neprešľahajte šľahačku! Pridajte vajcia a znova premiešajte. Zmes vylejte na predpečený korpus. Formu s cheesecakom dajte do plechu s vodou a tak vložte do vyhriatej rúry alebo na dno rúry dajte plech s horúcou vodou, ktorý bude počas pečenia vytvárať paru. Takto pečte 45-50 minút.
  3. Cheesecake nechajte aj po upečení ešte hodinu v rúre (pri otvorených dvierkach). Potom ho vyberte a počkajte, kým úplne vychladne. Až potom ho vložte do chladničky aspoň na 4-5 hodín, najlepšie však na noc. New York podávajte ozdobený ľubovoľným drobným ovocím (čučoriedkami).
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Cheesecake z New Yorku: Otvorte mu dvere do slovenskej kuchyne
Veronika Kollárová