Citrónový koláč: Dozdobte ho opečenými kúskami ovocia a hltajte očami

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Citrónový koláč

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 3 lyžice sirupu z agáve
  • 135 g pohánkovej múky
  • 130 g celozrnnej pšeničnej múky
  • ½ bio prášku do pečiva
  • šťava a lyžica najemno postrúhanej kôry z bio citróna
  • stéviový cukor na posypanie
  • opečené kúsky ovocia na ozdobu

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne prilejeme olej, sirup z agáve a šľaháme ďalej. Potom pridáme mlieko, citrónovú šťavu s nastrúhanou kôrou, pohánkovú múku zmiešanú s kypriacim práškom a celozrnnú múku.
  2. Spolu premiešame a cesto necháme 5 minút odstáť. Plech s rozmermi 23 x 23 cm vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 25 minút.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť, formičkami vykrojíme malé tvary, ktoré posypeme stéviovým cukrom a ozdobíme opečenými kúskami ovocia.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Citrónový koláč: Dozdobte ho opečenými kúskami ovocia a hltajte očami
Blanka Nemčeková