Čokoládové kolieska: Skutočne dobré sú iba s lieskovými orieškami a karamelom

Chuťmeter:
 
25 kusov
 
Čokoládové kolieska s lieskovými orieškami a karamelom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 30 g kakaa
  • 200 g hladkej múky
  • 40 g mletých lieskovcov
  • 130 g masla
  • 60 g práškového cukru

Na plnku:

  • 150 g hnedého cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g mletých lieskovcov

Na ozdobu:

  • poleva z horkej čokolády a kokosového oleja
  • celé lieskovce
  • jedlá zlatá farba v spreji

Postup:

  1. Múku zmiešajte s práškovým cukrom, pridajte maslo, orechy, kakao. Dobre vypracujte a nechajte asi pol hodiny postáť v chlade.
  2. Cesto rozdeľte na dve polovice, rozvaľkajte a vykrajujte kolieska. Pečte na 180 °C 10-12 minút.
  3. Zatiaľ pripravte plnku: Na panvici rozpustite hnedý cukor na karamel a pridajte smotanu. Krátko povarte a keď je karamelový toping hotový, cez sitko ho preceďte a pridajte mleté lieskové oriešky. Kolieska pospájajte plnkou, namáčajte do čokoládovej polevy a ozdobte zlatým lieskovcovým orieškom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čokoládové kolieska: Skutočne dobré sú iba s lieskovými orieškami a karamelom
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská