Mafiny black and white s tou najlepšou tmavou aj bielou čokoládkou

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Čokoládové mafiny black and white

Potrebujeme:

  • 100 gramov zmäknutého masla
  • 100 gramov cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice mlieka
  • 50 gramov horkej čokolády
  • 150 gramov múky
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 25 gramov kakaového prášku
  • 225 gramov bielej čokolády
  • 150 gramov nízkotučného tvarohu

Postup:

  1. Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami primeranej veľkosti. Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vajcia, až kým nevznikne penistá hmota.
  2. Pridáme trochu múky, mlieka a kúsky horkej čokolády. Zvyšok múky, kypriaci a kakaový prášok zmiešame v mise. Pridávame po častiach do tekutej hmoty, až kým nezískame husté cesto.
  3. V rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia pečieme mafiny 20 minút a potom necháme vychladnúť na mriežke. Bielu čokoládu rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Vyšľaháme tvaroh s čokoládou. Na každý mafin dáme trochu krému, ozdobíme a necháme hodinu postáť v chladničke.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mafiny black and white s tou najlepšou tmavou aj bielou čokoládkou
Blanka Nemčeková