Čokoládovo-višňové rezy: Sladká pasca, ktorej neodoláte

Chuťmeter:
 
20 kusov
 
J12: Čokoládovo-višňové rezy

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 240 g trstinového cukru
  • 160 ml oleja
  • 320 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
  • 95 g kakaa holandského typu 
  • 16 g kypriaceho prášku
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli

Na višňový krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru 
  • 1 pohár zaváraných višní

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády (60-percentnej)
  • 1 lyžica kokosového oleja

Postup:

  1. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte olej aj mlieko. Potom už len ručne zamiešajte všetky suché ingrediencie okrem soli.
  2. Bielky vyšľahajte so štipkou soli do tuhého snehu a veľmi jemne ho vmiešajte k žĺtkovej zmesi. Hmotu vlejte do formy 24 x 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Povrch jemne uhlaďte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 185 °C na 50-60 minút. Urobte test špajdľou, ak treba.
  3. Urobte višňový krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľahajte do hladka a tuha. Višne sceďte, ale šťavu nevylejte. 
  4. Korpus uvoľnite z formy a zarovnajte mu vrch, ak sa pri pečení trochu vydul. Prerežte ho horizontálne na polovicu. Spodný korpus dobre pokvapkajte višňovou šťavou a potrite ho dvomi tretinami krému. Doň nastrkajte scedené višne a tie zakryte zvyšným krémom. Prikryte druhým korpusom a pokropte ho višňovou šťavou. Korpus jemne pritlačte a dajte zachladiť aspoň na 3 hodiny.
  5. Pripravte polevu: Nad parou roztopte čokoládu a pridajte olej.
  6. Polevou oblejte vychladnuté rezy, pekne ju uhlaďte a dajte aspoň na 30 minút do chladničky. Rezy krájajte na kocky nožom namočeným do horúcej vody a môžete servírovať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čokoládovo-višňové rezy: Sladká pasca, ktorej neodoláte
Veronika Kollárová