Čokoládové crème brûlée: Rafinovaný tekutý koláčik

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Čokoládový crème brûlée

Potrebujeme:

  • 200 g čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml mlieka
  • 3 žĺtky 
  • 75 g kryštálového cukru
  • 3 lyžice brandy
  • 4 lyžice kryštálového cukru na posypanie

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ju roztopiť nad vodný kúpeľ. Do druhého hrnčeka dáme smotanu, mlieko, privedieme do varu a odstavíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a zapracujeme vychladnutú mliečno-smotanovú zmes. Dôkladne premiešame, vrátime do hrnca a pri nízkej teplote varíme do zhustnutia.
  2. Zmes primiešame k čokoláde s brandy. Zmes rozdelíme do 6 ohňovzdorných šálok. Šálky položíme na hlboký plech, do ktorého nalejeme vodu tak, aby boli šálky do polovice ponorené.
  3. Dáme to piecť do rúry na 20 až 25 minút. Približne 10 minút pred dopečením na vrch nasypeme kryštálový cukor a vrátime späť do rúry. Vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čokoládové crème brûlée: Rafinovaný tekutý koláčik
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská