Sľubujeme, do jari budú kilá dole: Maškrte podľa šikovných dietologičiek

07
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Sľubujeme, do jari budú kilá dole: Maškrte podľa šikovných dietologičiek

Zistili sme za vás! Zhadzovať sviatočné kilá s Jarkou Máťošovou a Renátou Belákovou nie je žiadne utrpenie. Dobré jedlo ľúbia rovnako ako my, takže hladovku nepredpisujú. Práve naopak. A k chcete v novom roku schudnúť, jesť musíte. S rozumom, ešte častejšie ako doteraz, ideálne podľa dobre premysleného plánu. A keď si naň netrúfate z vlastnej hlavy, spoľahnite sa na odborníkov. Sú medzi nimi aj takí, ktorí vám naordinujú samé dobroty!

Takto pôjdu kilá dole!

  1. V prvom rade si dajte splniteľné a reálne ciele – aj s pevným termínom dokedy.
  2. Naplánujte si ľahké zeleninové jedlá.
  3. Veľmi vhodné sú napríklad sýte, husté polievky bez mäsa.
  4. Vyhýbajte sa sladkému, aj ovociu, a vynechajte alkohol.
  5. Pite veľa čistej vody, bylinkové čaje a hodinu denne sa venujte rýchlej chôdzi.
  6. Za dodržanie pravidiel sa odmeňujte – nie však jedlom, ale maličkosťami, ako sú knižky, kozmetika či lístok do kina.
  7. Nezabudnite sa vždy pochváliť!
  8. A keď máte chuť na sladké, pripravte si túto jabĺčkovú maškrtu. Dobrú chuť!

Pečené jabĺčka s vanilkovým pudingom

Potrebujete:

  • 4 jablká
  • 30 g ovsených vločiek
  • 30 g nasekaných vlašských orechov
  • 20 g sušených brusníc (alebo čerstvých)
  • 50 g sušených datlí (najlepšie medjool)
  • 15 g prepusteného masla (ak nemáte, použite klasické alebo kokosový olej)
  • mletá škorica
  • špáradlá (nemusia byť)

Na puding:

  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 500 ml polotučného mlieka 
  • 40 g trstinového cukru

Postup:

  1. Z jabĺk zrežte vrch (odložte ho) a vydlabte stred (aj ten odložte bokom). Na plnku zmiešajte ovsené vločky, nasekané orechy, brusnice a nakrájané datle. Zmes zalejte trochou vody. Vydlabanú dužinu nakrájajte na drobno a primiešajte k zmesi. Na záver pridajte maslo a dobre premiešajte. Ak chcete, plnku dochuťte mletou škoricou.
  2. Vydlabané jablká naplňte plnkou a zakryte ich zrezanou časťou, ktorú môžete upevniť špáradlom. Jablká uložte na plech, podlejte trochou vody a pečte pri teplote 200 °C 15-20 minút. Dĺžka pečenia závisí od druhu jabĺk. Zatiaľ uvarte puding podľa návodu. Upečené jabĺčka podávajte preliate teplým pudingom.

 

VIDEO: Odľahčí vás dobrý šalát!

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Sľubujeme, do jari budú kilá dole: Maškrte podľa šikovných dietologičiek
kab