Dokonalé domáce jednohubky: Keksy s kávovou plnkou

Chuťmeter:
 
15 porcií
 
Keksy s kávovou plnkou

Potrebujeme:

Na keksy:

  • 200 g hladkej múky
  • 140 g rastlinného tuku (Hera)
  • 70 g práškového cukru
  • 40 g olúpaných pomletých mandlí
  • 20 g kvalitného kakaa
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka mletej škorice
  • múka na posypanie dosky
  • tuk na vymastenie plechu

Na krém:

  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice uvarenej silnej kávy

Na polevu:

  • 120 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice uvarenej silnej čiernej kávy

Postup:

  1. Z preosiatej múky, tuku, cukru, mandlí, kakaa, vanilínového cukru a zo škorice spracujeme hladké cesto a necháme ho v mikroténovom vrecku hodinu odležať v chladničke.
  2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2-3 mm hrubý plát a pomocou formičky vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 4 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 7-10 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Na krém vymiešame maslo s cukrom dopenista a po kvapkách pridáme vychladenú, scedenú čiernu kávu. Krémom spájame vždy po dva keksy.
  4. Polevu vymiešame z cukru a kávy vareškou. Polejeme spojené keksy a ozdobíme kávovým zrnom alebo nastrúhanou čokoládou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Dokonalé domáce jednohubky: Keksy s kávovou plnkou
BÁJEČNÁ ŽENA