Domáca šľahačka: Naučíme vás robiť aj tú parížsku

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Domáca šľahačka

Potrebujeme:

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g rastlinného tuku Cera
  • 1 žĺtok
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

  1. Mlieko zohrejte, rozmixujte na maximálnych otáčkach a po kúskoch doň pridávajte tuk, potom žĺtok a nakoniec vanilkový cukor. Mixujte približne 2 minúty.
  2. Zmes nechajte celú noc v chladničke, nesmie však zamrznúť. Na druhý deň odoberte také množstvo, aké potrebujete a vyšľahajte. V chladničke zmes vydrží 3 dni.
  3. Ak chcete parížsku šľahačku, do mixovanej zmesi pridajte 60 g nahriatej čokolády na varenie.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Domáca šľahačka: Naučíme vás robiť aj tú parížsku
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská