Domáce donuty: Pre všetky decká za super známky

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Domáce donuty s čokoládovou a jahodovou polevou

Potrebujeme:

Cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml jogurtu
  • 1 vajce
  • 30 g masla
  • 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie

Poleva:

  • Hrsť jahôd
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 100 g čokolády
  • 4 lyžice cukru
  • 1 a ½ dcl mlieka

Postup:

  1. Za pomoci šľahača zmiešame v miske robota najprv všetky suché ingrediencie a postupne pridávame tekuté. Miešajte, pokiaľ vám nevznikne jednoliata hladká konzistencia. Hotovým cestom naplňte vrecko a pomocou neho vytvorte úhľadné krúžky podľa prehĺbenia vo forme na donuty. Pre zvýraznenie chuti vytrieme formu maslom. Donuty tak budú mať jemnejšiu chuť. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 minút.
  2. Po vytiahnutí z trúby nechajte chvíľu vychladnúť a ozdobte podľa chuti. Ak si chcete donuty ozdobiť jahodovou polevou, rozmixujte jahody s cukrom, aby vám vznikla hladká tekutá poleva. Na čokoládovú polevu zohrejte mlieko.
  3. Ak začne vrieť, vypnite sporák, vložte čokoládu a cukor a miešajte pokým sa úplne nerozpustí a nevznikne hladká poleva. Potom už stačí namáčať donuty v pripravených polevách a ozdobiť podľa fantázie rôznymi druhmi posýpky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Domáce donuty: Pre všetky decká za super známky
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská