Dvojitá roláda s lesným ovocím: Poteší každú chuťovú bunku na jazyku

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Dvojitá roláda

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 2 lyžice vlažnej vody
  • štipka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lyžice solamylu
  • 75 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Snehové cesto:

  • 4 bielky
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 lyžica solamylu
  • 1 lyžica octu

Plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 2 lyžice nutely 5
  • 0 ml smotany na šľahanie
  •  1 stužovač šľahačky
  • 200 ml hustej kyslej smotany
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 250 g černíc
  • 100 g ríbezlí

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Pridáme preosiatu múku so solamylom a kypriaci prášok. Prilejeme vodu, premiešame a cesto dáme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov Celzia pečieme 12 až 15 minút. Upečené cesto preložíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, papier odstránime, cesto stočíme a necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s nutelou.
  2. Vychladnuté cesto rozvinieme a potrieme plnkou. Snehové cesto: Bielky vyšľaháme do tuha, po lyžiciach pridávame cukor a spolu vyšľaháme. Do tuhého snehu pridáme solamyl, ocot a premiešame. Cesto rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 140-150 stupňov Celzia pečieme 30 minút. Upečené cesto aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí cesto rozvinieme, papier odstránime a položíme na mascarponovú plnku.
  3. Ovocie umyjeme a osušíme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha so stužovačom šľahačky. Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a zľahka vmiešame do vyšľahanej smotany. Natrieme na snehové cesto, rozložíme ovocie, ktoré do smotany jemne zatlačíme. Roládu stočíme a odložíme do chladu aspoň na 4 hodiny odstáť. Posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Dvojitá roláda s lesným ovocím: Poteší každú chuťovú bunku na jazyku
Blanka Nemčeková