Plnené mafiny: Delikatesa, z ktorej vám vyskočia jamky na lícach

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Fašiangové mafiny

Potrebujeme:

  • 140 g jemného kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilínového extraktu (alebo vanilínový cukor)
  • 140 g rozpusteného masla + trochu na potretie
  • 12 lyžičiek malinového džemu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Jamky v plechu zľahka vymastíme maslom. Do misy pridáme kryštálový cukor a preosiatu múku so sódou bikarbónou. V inej miske zmiešame jogurt, vajcia a vanilínový extrakt. Jogurtovú zmes spolu s rozpusteným maslom prilejeme k múke a cukru. Vymiešame cesto. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov Celzia.
  2. Vymastené jamky v plechu naplníme dvoma tretinami cesta. Do stredu každej jamky pridáme za lyžičku džemu a prikryjeme zvyšným cestom. Naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 16 až 18 minút. Upečené mafiny necháme asi 5 minút chladnúť v plechu. Potom ich vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Plnené mafiny: Delikatesa, z ktorej vám vyskočia jamky na lícach
Blanka Nemčeková