Francúzska čokoládová torta: Nečakaná chuť, žiadna nuda!

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
Francúzska čokoládová torta

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 250 g tmavej 70-percentnej čokolády
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • štipku prášku do pečiva
  • tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy
  • čokoládovú polevu

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme, dáme do misy a postavíme do teplého vodného kúpeľa. Na miernom ohni pomaly rozpustíme, odstavíme a do tekutej čokolády zamiešame maslo.
  2. Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom. Do žĺtkovej peny opatrne zamiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý postupne spolu s vychladnutou tekutou čokoládou zapracujeme do cesta.
  3. Cesto prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme zhruba 40 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Francúzska čokoládová torta: Nečakaná chuť, žiadna nuda!
pm