Francúzske krémeše: Tieto sú hodné francúzskeho bozku!

Chuťmeter:
 
25 kusov
 
Francúzske krémeše

Potrebujeme:

  • 400 g lístkového cesta
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • balíček stužovača šľahačky
  • čokoládu a stužený tuk na polevu

Na žĺtkový krém:

  • 1 l vody
  • 2 lyžice sušeného mlieka
  • 150 g krémového prášku Zlatý klas
  • 2 žĺtky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 10 bielkov

Postup:

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na 2 rovnaké pláty. Preložíme na dva plechy a v rúre vyhriatej na 200 stupňov upečieme dozlatista. Pripravíme žĺtkový krém. Sušené mlieko rozmiešame vo vode. Z pripraveného mlieka odlejeme 200 ml a rozmiešame v ňom krémový prášok so žĺtkami.
  2. Zmes vlejeme do zvyšného mierne vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Cukor vyšľaháme s bielkami na tuhý sneh a pozvoľna zamiešame do uvareného (horúceho) pudingového krému. Upečený plát položíme na hlbší plech. Rozotrieme horúci krém a necháme vychladnúť.
  3. Na vrstvu krému navrstvíme vyšľahanú smotanu so stužovačom. Prikryjeme druhým plátom tak, aby jeho hladšia strana bola obrátená hore. Vo vodnom kúpeli pripravíme z rozpustenej čokolády a zo stuženého tuku polevu a potrieme povrch koláča. Necháme dobre stuhnúť a pred podávaním ho pokrájame zúbkovým nožom namočeným vo vriacej vode na kocky široké asi 7 cm.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Francúzske krémeše: Tieto sú hodné francúzskeho bozku!
Mária Abrahámová