Gaštanové croissanty do jednej ruky a kakavko do druhej

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Gaštanové croissanty

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 300 - 350 g gaštanového pyré
  • 1-2 lyžice rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžicu práškového cukru
  • 1 vajce
  • 30 g mandľových lupienkov

Postup:

  1. Gaštanové pyré vymiešajte s vanilkovým cukrom a rumom. Lístkové cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej doske a rozkrájajte na trojuholníky.
  2. Na širší kúsok trojuholníka dajte kúsok vymiešaného pyré a stočte. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom, posypte mandľovými lupienkami a v rúre vyhriatej na 190 °C pečte 20 – 25 minút.
  3. Upečené, vychladnuté croissanty môžete posypať práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Gaštanové croissanty do jednej ruky a kakavko do druhej
Mária Abrahámová