Hroznová bublanina: Nešetrite veľkými bobuľkami

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Hroznová bublanina

Potrebujete:

  • 6 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 600 g hrozna
  • 2 lyžičky hrubej múky

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridajte citrónovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto dajte na vymastený, múkou vyspaný plech. Bobule hrozna umyte, osušte, väčšie bobule rozkrojte napoly a dajte do misky. Poprášte hrubou múkou.
  3. Hrozno uložte na cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C koláč upečte. Upečený, vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom, a pokrájajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hroznová bublanina: Nešetrite veľkými bobuľkami
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská