Hotovú hruškovú štrúdľu prikryte utierkou a modlite sa, aby vám ju deti nenašli

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Hrušková štrúdľa

Potrebujete:

Na cesto:

  • 125 g hladkej múky
  • 125 g polohrubej múky
  • 125 g vlažnej vody
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • štipku soli

Na plnku:

  • 500 g očistených hrušiek
  • 14 lyžíc strúhanky
  • 80 g mandlí
  • 6 lyžíc krupicového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 80-100 g rozpusteného masla
  • 3 lyžice masla
  • 40 g pekanových orechov
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Hladkú múku, polohrubú múku, vlažnú vodu, soľ a olej spolu spracujte na hladké cesto. Vyformujte bochník, zľahka potrite olejom, prikryte a odložte do chladu na 6-8 hodín.
  2. Odležané cesto rozdeľte na dve časti. Na čistej utierke ľahko posypanej múkou vyvaľkajte a potom s naolejovanými rukami ťahajte do tenka.
  3. Pripravte plnku: V panvici rozpustite 3 lyžice masla, prisypte strúhanku a na slabom plameni spolu popražte. Odstavte, po vychladnutí pridajte krupicový a vanilínový cukor. Vmiešajte nasekané mandle s pekanovými orechmi, na malé kocky pokrájané hrušky a spolu premiešajte
  4. Cesto potrite rozpusteným maslom, rozložte plnku a pokvapkajte rozpusteným maslom. Pomocou utierky naplnené cesto zviňte, opatrne preložte na plech vyložený papierom na pečenie, povrch potrite rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre na 190 °C pečte asi 30 minút.
  5. Upečenú štrúdľu prikryte čistou utierkou a nechajte vychladnúť. Posypte práškovým cukrom a pokrájajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hotovú hruškovú štrúdľu prikryte utierkou a modlite sa, aby vám ju deti nenašli
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská