Hruškové rezy so šľahačkou pomôžu s hladom aj prechodom na zimný čas

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Hruškové rezy so šľahačkou

Potrebujete:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 400 g hrušiek
  • hruškový džem
  • ovocný sirup
  • 500 ml pomarančového džúsu
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • nastrúhanú čokoládu
  • šťavu z ½ limety
  • 1 balíček vanilínového cukru

Postup:

  1. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, pridajte múku s kypriacim práškom a vmiešajte do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto rozotrite na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28x21 cm a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte. Po vychladnutí cesto potrite hruškovým džemom.
  3. Očistené, na kúsky pokrájané hrušky vložte do ovocného sirupu a na miernom plameni povarte 7-10 minút. Potom sceďte a odložte.
  4. Pomarančový džús dajte do hrnca, pridajte limetovú šťavu, vanilínový cukor, Zlatý klas a spolu uvarte kašu. Vmiešajte uvarené kúsky hrušiek, zamiešajte a kašu natrite na povrch cesta potretého džemom. Odložte do chladu stuhnúť.
  5.  Smotanu na šľahanie vyšľahajte do tuha so stužovačom šľahačky. Rozotrite na stuhnutú kašu, pokrájajte na rezy a posypte strúhanou čokoládou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo