Jablková torta s ružičkami: Celá záhrada na zjedenie

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Jablková torta s ružičkami

Potrebujete:

Na korpus:

  • 150 g práškového cukru
  • 350 g hladkej múky
  • 1 veľké vajce
  • 1 vaječný žĺtok
  • 180 g rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť

Na plnku:

  • 1,5 kg jabĺk
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 hrnčeka vody
  • šťavu z jedného citróna

Na krém:

  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 40 g kryštálového cukru
  • 500 ml mlieka

Postup:

  1. Zmiešajte múku, práškový cukor, rastlinnú tukovú nátierku, jedno vajce a jeden vaječný žĺtok. Vypracujte cesto.
  2. Umyte a olúpte jablká. Odstráňte jadrá a nakrájajte na tenké plátky. V hrnci zahrejte 2-3 minúty jablká s vodou a šťavou z citróna (neprivádzajte do varu, plátky jabĺk musia byť mäkké, aby sa dali ľahko tvarovať).
  3. Cesto vyvaľkajte na plát a vyrežte z neho kruh s priemerom 33 cm. Opatrne vložte do vymastenej formy s priemerom 30 cm (zvyšné 3 cm zostanú ako okraje). Zdobte plátkami jabĺk tak, že vytvoríte tvar ruže.
  4. Pečte na 200 °C (180 °C teplovzdušná rúra) 40-50 minút.
  5. Pripravte vanilkový krém. Uvarte puding podľa návodu na obale (ak bude veľmi hustý, pridajte mlieko). Nechajte mierne vychladnúť a nalejte rovnomerne na upečený korpus. Posypte škoricou a práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jablková torta s ružičkami: Celá záhrada na zjedenie
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská