Jablkové rezy s mandľovými lupienkami: Vychutnajte ich so zatvorenými očami

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
S: jablkové rezy s mandľovými lupienkami

Potrebujeme:

  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 75 g studeného masla
  • 1 vajce
  • 60 g práškového cukru

Plnka:

  • 2 vajcia
  • 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
  • 90 g práškového cukru
  • 200 ml mäkkého tvarohu
  • 120 ml kyslej smotany
  • 500 g jabĺk
  • 80 g mandľových lupienkov
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • šťava z 1 citróna

Postup:

  1. Preosiatu hladkú múku s kakaom, maslom, vajcom a s práškovým cukrom spolu spracujeme na nelepivé cesto. Podľa potreby pridáme múku. Vypracované cesto zabalíme do fólie a odložíme na 20 minút do chladu. Očistené jablká pokrájame na plátky, polejeme citrónovou šťavou zmiešanou s jedným vanilkovým cukrom.
  2. Cesto rozvaľkáme medzi 2 fóliami a prenesieme na vopred vymastený, múkou vysypaný menší plech. Jablká scedíme a dobre osušíme. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a s kyslou smotanou. Pridáme vanilkový puding v prášku, vanilkový cukor, rozšľahané vajcia a spolu premiešame.
  3. Na cesto uložíme plátky jabĺk, zalejeme plnkou a povrch posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme približne 50 minút. Krájame po vychladnutí.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo