Jablkový mrežovník zo špaldy má výnimočné hladké cesto

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
J10: Jablkový mrežovník

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 150 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 150 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • pol lyžičky kypriaceho prášku 
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli

Na plnku:

  • 1,2 kg očistených jabĺk nakrájaných na menšie kúsky
  • 50 g hrozienok
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 50 g trstinového cukru
  • pol lyžičky mletej škorice 
  • med

Postup:

  1. Z múky, masla, kypriaceho prášku, vajíčka, zo štipky soli a z cukru vymieste hladké cesto, rozdeľte ho na tretiny a uložte na hodinu do chladničky vychladiť.
  2. Jablká zmiešajte s hrozienkami, orechmi, cukrom a so škoricou.
  3. Rúru vyhrejte na 170 °C. Prvú tretinu cesta rozvaľkajte do kruhu a dajte na dno tortovej formy (s priemerom 18 cm) pokrytej papierom na pečenie. Druhú tretinu cesta rozvaľkajte na dlhý obdĺžnik a vyložte ním boky formy.
  4. Do takto pripravenej formy nasypte jablkovú zmes. Zo zvyšnej tretiny pripravte mriežku, ktorou jablká zakryjete. Pečte hodinu. Po vytiahnutí potrite ešte teplý koláč medom a nechajte vychladnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jablkový mrežovník zo špaldy má výnimočné hladké cesto
Veronika Kollárová