Jahodová bublanina: Pre všetky maškrtné jazýčky

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Jahodová bublanina

Potrebujete:

  • 80 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 500 g jahôd

Postup:

  1. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny. Potom do masy pridávajte po jednom vajcia a znova dobre vymiešajte. Nakoniec prisypte polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a spolu premiešajte.
  2. Na menší, vymastený, múkou vysypaný plech rozotrite cesto a dajte ho na 2 - 3 minúty do rúry vyhriatej na 180 °C predpiecť. Koláč z rúry vyberte, rozložte naň pokrájané jahody a dopečte .
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jahodová bublanina: Pre všetky maškrtné jazýčky
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská