Jahodová žemľovka: Krásna na každom tanieri

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Jahodová žemľovka

Potrebujeme:

  • 1 vianočku
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 3 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 4 lyžice práškového cukru

Postup:

  1. Do misy nalejte mlieko, pridajte 1 lyžicu práškového cukru, 2 žĺtky a rozmiešajte metličkou. Vianočku nakrájajte na 3 cm pláty a namáčajte v mliekovej zmesi. Do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy ukladajte vedľa seba namočenú vianočku.
  2. Tvaroh zmiešajte s 1 žĺtkom a 1 lyžicou práškového cukru. Dajte ho na vrstvu vianočky. Jahody očistite a nakrájajte na polovice. Pridajte vanilkový cukor a jahody navrstvite na tvaroh. Potom dajte zase vrstvu namočenej vianočky.
  3. Žemľovku vložte do vyhriatej rúry na 15-20 minút a pečte pri teplote 180 °C. Pred koncom pečenia vyšľahajte sneh z bielkov s 2 lyžicami práškového cukru. Natrite ho na žemľovku. Pečte ešte 5 minút. Hotovú žemľovku môžete posypať práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jahodová žemľovka: Krásna na každom tanieri
Redakcia