Jahodové tiramisu: Niečo super sladké k hokeju

Chuťmeter:
 
12 kusov
 
S: Jahodové tiramisu

Potrebujeme:

  • 120 g svetlých piškót
  • 120 g kakaových piškót
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice jahodového džemu
  • 1 stužovač šľahačky

Postup:

  1. Na dno sklenej misy striedavo uložíme časť svetlých a kakaových piškót. 400 ml smotany vyšľaháme do tuha. Mascarpone vymiešame s práškovým a s vanilínovým cukrom. Vmiešame vyšľahanú smotanu a spolu premiešame. Na piškóty natrieme časť krému, prikryjeme piškótami a potrieme znova krémom.
  2. Na krém uložíme nakrájané jahody, natrieme krém, uložíme piškóty a potrieme zvyšným krémom. Naplnenú misu odložíme do chladničky na 10 -12 hodín. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Pridáme jahodový džem a prešľaháme. Ochutenú šľahačku natrieme na povrch tiramisu, pokrájame a ozdobíme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Jahodové tiramisu: Niečo super sladké k hokeju
Blanka Nemčeková