Jahodovo-bazalkový džem: Bude vám skrášľovať špajzku

Chuťmeter:
 
10 pohárov
 
J6: Jahodovo-bazalkový džem

Potrebujeme:

  • 1,3 kg jahôd
  • 1 lyžica masla
  • 50 g pektínu (zahusťovadlo)
  • 7 šálok trstinového cukru
  • pol šálky bazalkových listov

Postup:

  1. Do hrnca s hrubým dnom dajte očistené a umyté jahody a maslo. Primiešajte pektín, za stáleho miešania priveďte do varu. Varte, kým sa jahody nerozvaria.
  2. Pridajte cukor a varte ešte minútu. Prisypte nasekané lístky bazalky. Dajte preč zo sporáka a džemom naplňte zaváracie poháre. Uzavrite viečkom. Uložte ich do hrnca s horúcou vodou tak, aby boli celkom zakryté. Varte ešte 10 minút. Nechajte vychladnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jahodovo-bazalkový džem: Bude vám skrášľovať špajzku
Dobroslava Brunovská