Jahodový koláč z keksov pod zubami poriadne chrumká

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Jahodový koláč z keksov

Potrebujeme:

  • 2 balíčky BeBe keksov
  • 2 jahodové kompóty
  • 2 balíčky jahodových pudingov v prášku
  • 100 ml jahodovej alebo malinovej šťavy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml hustej kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 želatínový stužovač

Postup:

  1. Polovicu keksov uložíme na suchý plech. Jahodové kompóty aj so šťavou rozmixujeme. Pridáme ovocnú šťavu, pudingy a na miernom plameni uvaríme puding, ktorý rozotrieme na keksy. Odložíme do chladu stuhnúť. 
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, vmiešame kyslú smotanu vymiešanú s vanilínovým cukrom a podľa návodu pripravený želatínový stužovač.
  3. Smotanu premiešame so stužovačom, natrieme na vychladnutý puding a na povrch koláča rozložíme zvyšné keksy. Odložíme do chladu na 8 až 10 hodín odležať. Po stuhnutí dozdobíme kúskami čerstvých jahôd.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo