Hrnčeková bublanina: Z jogurtu, veľa mlieka a ľubovoľného ovocia

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Jogurtová bublanina

Potrebujeme:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 téglik bieleho jogurtu
  • 4 lyžice rozpusteného tuku na pečenie
  • 2 žĺtky
  • tretinu balíčka prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru
  •  tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu
  •  1 lyžicu hrubej múky na obalenie ovocia
  • 500 g ľubovoľného čerstvého alebo zavareného ovocia

Postup:

  1. V kuchynskom robote alebo mixéri dohladka rozmixujeme mlieko, jogurt, žĺtky, cukor a rozpustený tuk. Vo väčšej mise zmiešame oba druhy múky, vanilínový cukor a prášok do pečiva.
  2. Rozmixovanú zmes dôkladne zmiešame s múčnou zmesou a cesto vylejeme na vymastený plech vysypaný strúhankou. Rozotrieme ho tak, aby bolo po okrajoch trochu vyššie.
  3. Ovocie umyjeme, podľa veľkosti nakrájame na menšie kúsky. Zavarené ovocie zlejeme. Posypeme múkou, premiešame a rozdelíme na cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Hrnčeková bublanina: Z jogurtu, veľa mlieka a ľubovoľného ovocia
pm