Kakaová tortička, ktorú dojete do konca

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
R: Kakaová torta

Potrebujeme:

  • 250 ml vody
  • 125 g masla
  • 35 g kakaa
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 440 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 125 ml cmaru
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

Na plnku:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 500 g smotanového syra (mascarpone, neochutené nátierkové maslo a pod.) 320 g práškového cukru
  • 50 g kakaa

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Do menšieho hrnca dajte vodu, maslo a kakao a na miernom ohni ohrievajte, až sa maslo rozpustí. Múku a sódu bikarbónu preosejte do misy, pridajte cukor, kakaovú zmes a premiešajte. Nakoniec do cesta primiešajte vajcia, cmar a vanilkový extrakt.
  2. Cesto rozdeľte do dvoch tortových foriem s priemerom 18 cm, vystlaných papierom na pečenie. Uhlaďte a dajte na 40 až 45 minút piecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyberte a nechajte 10 minút chladnúť vo formách, potom korpusy vyberte a na kuchynskej mriežke nechajte úplne vychladnúť.
  3.  Maslo a syr dajte do misy a pomocou ručného šľahača s nadstavcami na šľahanie šľahajte 6 až 8 minút, kým sa všetko dôkladne spojí a krém je svetlý a krémový. Potom pridajte cukor a kakao a šľahajte ďalších 6 až 8 minút.
  4. Oba vychladnuté korpusy vodorovne prekrojte. Na servírovací podnos dajte jednu časť korpusu a naneste štvrtinu krému. Zopakujte aj so zvyšnými korpusmi a krémom. Pred podávaním nechajte tortu stuhnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kakaová tortička, ktorú dojete do konca
Redakcia