Kávový koláč s piškótami: Dosť kofeínu na pol dňa

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Kávový koláč s piškótami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 5 lyžíc uvarenej kávy
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžicu kakaového prášku

Na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • vychladnutú osladenú kávu
  • podlhovasté piškóty

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Prilejeme vychladnutú kávu, pridáme polohrubú múku, kakao a spolu vymiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a v rúre vyhriatej na 175 stupňov pečieme asi 30 minút. V miske zatiaľ vymiešame mascarpone s práškovým a vanilínovým cukrom.
  2. Pridáme smotanu vyšľahanú do tuha a zľahka premiešame. Po vychladnutí na cesto natrieme tretinu plnky, uložíme piškóty namáčané vo vychladnutej káve a potrieme zvyšnou plnkou. Naplnený koláč odložíme na 6-8 hodín do chladu. Po odležaní posypeme preosiatym kakaom a pokrájame na rezy.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kávový koláč s piškótami: Dosť kofeínu na pol dňa
Mária Abrahámová