Kráľovské! Starý maďarský recept na vynikajúce palacinky

Chuťmeter:
 
10 kusov
 
J12: Kráľovské palacinky

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 70 g masla
  • 2 a pol lyžice práškového cukru + na posypanie
  • 2 a pol lyžice hrubej múky
  • 200 ml mlieka
  • 100 g lieskových orieškov + na ozdobu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • olej

Postup:

  1. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vymiešajte so zmäknutým maslom. Pridajte práškový cukor, dobre premiešajte a prisypte múku. Prilejte mlieko a na záver jemne vmiešajte sneh.
  2. Na panvici potretej olejom pečte palacinky – no každú len z jednej strany. Neotáčajte ich! Upečené palacinky zosuňte na tanier upečenou stranou.
  3. Potom ich začnite vrstviť. Na neupečenú vrchnú stranu palacinky nasypte zmes pomletých lieskovcov a vanilkového cukru. Položte ďalšiu palacinku a pokračujte, kým neminiete všetky. Nakoniec ich zvrchu jemne stlačte. Poskladanú palacinkovú tortu posypte práškovým cukrom, celými lieskovcami a môžete krájať. Najlepšie chutí teplá.

 

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kráľovské! Starý maďarský recept na vynikajúce palacinky
Veronika Kollárová