Dokážte, že viete upiecť najlepší kysnutý koláč s lekvárom a orechmi

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Kysnutý koláč s lekvárom a orechmi

Potrebujeme:

  • 500 g hrubej múky
  • 250 g uvarených zemiakov
  • 50 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 30 g droždia
  •  štipka soli
  • mlieko
  •  višňový lekvár
  •  250 g pomletých orechov
  •  2 vajcia

Postup:

  1. Do múky pridáme vychladnuté, najemno pomleté zemiaky, soľ, rozpustené maslo, vajce a práškový cukor. Pridáme v mlieku vykysnutý kvások, spolu vymiešame husté cesto, ktoré necháme na teplom mieste 20 minút nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, ktoré natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske.
  2. Na vymastený, múkou vysypaný plech pomocou valčeka prenesieme jednu časť rozvaľkaného cesta, ktoré potrieme lekvárom a posypeme polovičnou časťou pomletých orechov.
  3. Prikryjeme druhou časťou cesta, ktoré potrieme lekvárom, posypeme zvyšnými orechmi a prikryjeme treťou časťou cesta. Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a upečieme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Dokážte, že viete upiecť najlepší kysnutý koláč s lekvárom a orechmi
Blanka Nemčeková