Ľahký keksový dezert: Nechrúme sa, iba ľahko odhryzkáva

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Ľahký keksový dezert

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 120 g krupicového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 1 balíček kokosového alebo vanilkového pudingového prášku
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 130 ml bieleho jogurtu
  • 100 ml šľahačky
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 1 a pol balíka štvorcových vanilkových sušienok
  • jahody na ozdobu

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom v miske nad parou dopenista. Potom misku ponoríme do väčšej misy alebo do hrnca so studenou vodou a šľaháme do vychladnutia. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a za občasného premiešavania necháme vychladnúť. Pridáme vanilínový cukor a jogurt.
  2. Vmiešame šľahačku, vaječnú penu a nakoniec podľa návodu na obale pripravený želatínový stužovač. Tretinu sušienok rozložíme tesne vedľa seba na menší hlbší suchý plech.
  3. Natrieme ich polovičnou časťou krému a prikryjeme ďalšou tretinou sušienok. Potrieme zvyšnou plnkou a uložíme zvyšné sušienky. Odložíme do chladu stuhnúť. Nakrájame na kocky a ozdobíme jahodami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Ľahký keksový dezert: Nechrúme sa, iba ľahko odhryzkáva
Mária Abrahámová