Limetková torta: Zo zdravšej múky aj cukru, dali sme si záležať

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Limetková torta

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 100 g ľanovej múky
  • 100 g rastlinného tuku, alebo masla
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 4 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžice kakaa

Na plnku:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 4 vajcia
  • 4-5 lyžíc medu
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 2-3 limetky

Postup:

  1. Ľanovú múku zmiešame s tukom, cukrom, limetkovou šťavou a kakaom. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 21 cm vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré rukou roztlačíme na placky a postupne vyplníme dno i boky formy. Cesto vo forme uhladíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia dáme na 10 minút predpiecť.
  2. Vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu z limetiek vytlačíme, kôru nastrúhame. Žĺtky s medom a s limetkovou šťavou vo vodnom kúpeli vyšľaháme. Odstavíme z kúpeľa a šľaháme až do vychladnutia.
  3. Potom vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov, tvaroh vymiešaný s kukuričným škrobom a spolu zľahka premiešame. Plnku rozotrieme na predpečený korpus, povrch uhladíme, vložíme späť do rúry a dopečieme. Upečenú tortu necháme vychladnúť v polootvorenej rúre. Pokrájame a povrch ozdobíme pokrájanými limetkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Limetková torta: Zo zdravšej múky aj cukru, dali sme si záležať
Blanka Nemčeková