Limetková bábovka: Vláčna a má šmrnc!

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
J10: Limetová bábovka

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 160 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml oleja
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 2 lyžice limetovej šťavy
  • 2 lyžičky postrúhanej limetovej kôry
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • maslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie bábovkovej formy
  • postrúhaná limetová kôra na ozdobenie

Limetová poleva:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice limetovej šťavy
  • 1 lyžica horúcej vody

Postup:

  1. Vajcia s krupicovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do hustej peny. Olej zmiešajte s jogurtom, s limetovou šťavou a kôrou a vmiešajte do vajcovej peny. Po častiach primiešajte zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku a sódy bikarbóny. Cestom naplňte formu vymastenú maslom a vysypanú strúhankou a pečte 40 minút pri teplote 160 °C. Po miernom vychladnutí vyklopte bábovku z formy.
  2. Z cukru, limetovej šťavy a horúcej vody vymiešajte hladkú hustejšiu polevu. Polejte ňou vychladnutú bábovku a ozdobte nahrubšie postrúhanou limetovou kôrou.

MARTINA, kolegyňa z marketingu
U nás doma sme bábovku vždy zapíjali čajom, lebo bola suchá. Táto je však vláčna, svieža limeta jej navyše dodáva šmrnc. Cukrovú polevu nemusíte robiť, ak nechcete, prípadne chudnete, no chutí tiež fantasticky.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Limetková bábovka: Vláčna a má šmrnc!
Dobré jedlo