Linecké s orechovou plnkou: Bleskový lepeňák ku kávičke

Chuťmeter:
 
9 porcií
 
Linecké s orechovou plnkou

Potrebujete:

Na cesto:

  • 360 g hladkej múky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 250 g masla
  • 2 žĺtky
  • štipku soli
  • 3 lyžice smotany na šľahanie

Na plnku:

  • ríbezľový alebo malinový lekvár
  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g pomletých orechov

Postup:

  1. Múku, práškový cukor, maslo, soľ, smotanu a žĺtky spolu spracujte. Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkajte na veľkosť plechu, vymasteného a vysypaného múkou.
  2. Pripravte plnku: Bielky vyšľahajte s cukrom. Vmiešajte žĺtky, pomleté orechy a zľahka premiešajte.
  3. Cesto potrite lekvárom, rovnomerne natrite plnku a prikryte druhou časťou rozvaľkaného cesta. Upečte vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Linecké s orechovou plnkou: Bleskový lepeňák ku kávičke
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská