Makovník zo zemiakového cesta: Niečo zo slovenskej kuchyne

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Makovník zo zemiakového cesta

Potrebujeme:

  • 350 g prelisovaných zemiakov
  • 50 g hladkej múky (podľa potreby i viac )
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 140 g studeného masla
  • 140 g práškového cukru
  • 1-2 vajcia

Na plnku:

  • 100 -150 ml mlieka
  • 180 g krupicového cukru
  • 300 g pomletého maku

Postup:

  1. Prelisované zemiaky zmiešame s hladkou múkou, kypriacim práškom, nastrúhaným maslom, vajcom a práškovým cukrom. Vymiešané cesto rozdelíme na dve časti. Plnku pripravíme tak, že mlieko povaríme s krupicovým cukrom, pridáme pomletý mak, premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Obe časti cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru a potrieme vychladnutou plnkou. Stočíme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý makovník pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Makovník zo zemiakového cesta: Niečo zo slovenskej kuchyne
Blanka Nemčeková