Makovo-citrónový koláč s tvarohovým krémom: Stratíte chuť na všetky iné makovníčky

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
J2: Makovo-citrónový koláč s tvarohovým krémom

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 160 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  •  kôra z 1 citróna
  • 100 ml oleja
  • 350 ml mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 30 g mletého maku
  • šťava z 2 citrónov

Na krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 200 g mascarpone

Postup:

  1. Vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte do peny. Pridajte kôru z citróna, olej, mlieko, múky, kypriaci prášok, mak, citrónovú šťavu a premiešajte. Hmotu vylejte na klasický plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 30 minút.
  2. Urobte tvarohový krém: Do misy dajte všetky suroviny a dobre vyšľahajte. Krém natrite na vychladnutý koláč, rozkrájajte a môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Makovo-citrónový koláč s tvarohovým krémom: Stratíte chuť na všetky iné makovníčky
Veronika Kollárová