Makrónky so sušenými jablkami: Posnažte sa urobiť čo najpevnejší sneh

Chuťmeter:
 
30 kusov
 
Makrónky so sušenými jablkami

Potrebujete:

  • 30 g sušených jabĺk
  • 1 kávovú lyžičku mletej škorice
  • 30 g jemne nasekaných vlašských orechov

Na snehovú hmotu:

  • 2 bielky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 120 g kryštálového cukru

Postup:

  1. Bielky vyšľahajte do polotuha. Za stáleho šľahania pridajte citrónovú šťavu a po častiach prisypte cukor. Šľahajte na pevný sneh, až kým sa cukor celkom nerozpustí.
  2. Sušené jablká pokrájajte na malé kúsky a spolu so škoricou a nasekanými orechmi zľahka zapracujte do snehovej hmoty. Na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvorte lyžicou malé kôpky.
  3. Vložte do rúry vyhriatej na 120 °C a pečte asi 50 minút. Potom rúru vypnite a makrónky v nej nechajte približne hodinu sušiť. Dobrá rada: Miska na šľahanie bielkov musí byť dokonale čistá, bez stopy mastnoty; inak by sa bielky dobre nevyšľahali.
  4. Aj metličky šľahača pred šľahaním dôkladne umyte teplou vodu, aby ste ich zbavili akejkoľvek mastnoty. Bielky najprv šľahajte len mierne, cukor - vhodnejší je kryštálový, pridávajte radšej po častiach a rýchlosť šľahania postupne zvyšujte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Makrónky so sušenými jablkami: Posnažte sa urobiť čo najpevnejší sneh
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská