Malinová pochúťka: Tento recept sa bude v rodine dediť!

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Malinová pochúťka

Potrebujeme:

  • 160 g čokolády na varenie
  • 80-100 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml hustej kyslej smotany
  • 150 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 6 plátkov želatíny
  • 200 g malín

Postup:

  1. Formu na srnčí chrbát vystelieme po celom obvode potravinárskou fóliou. V miske vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a s kyslou smotanou. Vmiešame podľa návodu rozpustenú želatínu a spolu premiešame. Do formy rozotrieme časť plnky, uložíme maliny, natrieme zvyšnú plnku, povrch uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  2. Čokoládu na varenie vo vodnom kúpeli rozpustíme spolu s maslom a necháme chvíľu vychladnúť. Po stuhnutí formu vyberieme z chladničky. Na povrch plnky vo forme rozotrieme časť čokoládovej polevy, ktorú necháme dobre stuhnúť.
  3. Potom formu prevrátime na pracovnú dosku, vyklopíme a fóliu odstránime. Celý povrch polejeme zvyšnou čokoládovou polevou, ktorú necháme v chlade znova stuhnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Malinová pochúťka: Tento recept sa bude v rodine dediť!
Blanka Nemčeková