Striekané mandľové venčeky: Zapíjajte vašim obľúbeným čajíkom

Chuťmeter:
 
40 kusov
 
J2: Striekané mandĺové venčeky

Potrebujeme:

  • 125 g masla izbovej teploty
  • 125 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 200 g hladkej múky
  • 60 g mletých mandlí
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • 50 ml mlieka
  • malinový džem (alebo ríbezľový)

Postup:

  1. Vymiešajte maslo s cukrom do peny, pridajte žĺtky a dobre premiešajte. Vmiešajte múku, mandle a vanilku. Nakoniec pridajte mlieko a dobre rozmiešajte.
  2. Hmotou naplňte cukrárske vrecúško s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekajte malé venčeky, aby nemali v strede veľkú dieru – inak by z nich neskôr vytiekol džem.
  3. Venčeky pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 12-15 minút. Nechajte ich vychladnúť a potom do stredu každého dajte trochu džemu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Striekané mandľové venčeky: Zapíjajte vašim obľúbeným čajíkom
Veronika Kollárová