Ozdobte si stôl: Mandľovo-čokoládové makrónky pridajú na zimnej nálade

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Mandľovo-čokoládové makrónky

Potrebujeme:

  • 3 bielky
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g neošúpaných mletých mandlí
  • 75 g postrúhanej horkej čokolády
  • malé oblátky s priemerom 4 cm (asi 60 kusov)
  • 50 g horkej alebo mliečnej čokolády
  • kandizované čerešne na ozdobenie
  • 1 lyžicu nasucho opražených mandľových lupienkov

Postup:

  1. V mise vyšľaháme bielky. Postupne zašľaháme preosiaty práškový cukor. Pridáme zmes mletých mandlí a postrúhanej čokolády a premiešame. Hmotou naplníme cukrárske vrecko s hladkým násadcom a na oblátky nastriekame kolieska pripraveného mandľovo-čokoládového krému.
  2. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry a pečieme 12 minút. Kolieska ozdobíme kandizovanou čerešňou alebo do stredu dáme malú lyžičku takmer vychladnutej rozpustenej čokolády. Ozdobíme opraženými mandľovými lupienkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ozdobte si stôl: Mandľovo-čokoládové makrónky pridajú na zimnej nálade
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská